Scrisoare deschisă


Scrisoare deschisă

 

Către: Președenția Republicii Moldova

În atenţia: Domnului Președinte Nicolae TIMOFTI

Către: Parlamentul Republicii Moldova

În atenţia: Domnului Președinte al Parlamentului Marian LUPU

Către: Guvernul Republicii Moldova

În atenţia: Domnului Prim-Ministru Vlad FILAT

Tinerii basarabeni de etnie română, aflați la studii în România, urmăresc cu îngrijorare evoluțiile de la Chișinău și cred cu fermitate că întârzierea adoptării unor decizii constructive, în consonanță cu angajamentele internaționale asumate, pot afecta reformarea societății, bunăstarea populației și traiectul democratic al Republicii Moldova.

Federația Asociațiilor de Basarabeni din România (www.fabromania.ro) îndeamna la calm și echilibru, întrucât doar maturitatea politică și renunțarea la orgolii pot asigura viitorul țării și al nostru, al tinerilor. Politicienii trebuie să înțeleagă că doar acționând în interesul poporului pot rămâne în istoria și conștiința națională, iar orice coaliție trebuie construită astfel încât valorile democratice să fie protejate și consolidate, căci revenirea la o oranduire ce n-a făcut cinste societății moldovenești ne va întoarce din drumul pe care noi, tinerii, ni-l dorim.

FAB România face apel la rațiune, la evitarea gesturilor pripite și provocatoare, pentru că ieșirea tinerilor studenți în stradă, pentru o nouă revoltă nu este o soluție, din contra, Republica Moldova se poate îndepărta mai mult de vectorul european, nicidecum nu ne vom apropia și nu vom demonstra ce ne dorim cu adevărat.

Deciziile din aceste zile ale politicienilor noștrii sunt cruciale, dacă aleg să construiască o democrație la care tinerii să aibă acces sau dacă aleg să rămână cantonați într-o lume a intereselor obscure, a corupției, șantajului politic care, în cele din urma, vor distruge societatea noastră.

Indiferent unde ne-am afla, acasă sau în afara granițelor, la studiu sau la munca, noi, tinerii basarabeni, nu ne dorim decât un viitor mai bun într-o țară ce prețuiește valorile democratice, valorile europene și a cărei clasă politică își poate onora promisiunile față de popor și partenerii europeni.

În speranța că mesajul nostru nu va ramâne fără ecou, vă asigurăm de întregul nostru sprijin în construirea unei democrații puternice și credibile pentru orice partener extern, a unui stat în care oricine să se simtă în siguranță, susținut și prețuit la justa valoare.

 Slavic Șaramet,  Președinte FAB România

sursa: http://www.fabromania.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s